Barátunk a természet!

Kezedben a bolygó.

Az éltető víz

2017. március 23. 16:11 - barátunkatermészet

Március 22. a víz világnapja, mégis oly keveset foglalkozunk ezzel a nappal, pedig fontos dolgokra igyekszik felhívni a figyelmünket.

Itt, Magyarországon természetesnek vesszük, hogy rengeteg, friss és tiszta víz áll a rendelkezésünkre köszönhetően kis hazánk rendkívüli adottságainak. Ha megnyitjuk a konyhában, vagy a fürdőszobában a csapot, akkor iható, tiszta víz folyik ki belőle, amit gondolkodás nélkül bármire felhasználhatunk. Ami számunkra most még hatalmas előny, az okozza a felelőtlen magatartásunkat is. Gondoljunk csak bele, iható tiszta vízzel öblítjük le a wc-t! Mindeközben emberek millióinak kihívást jelent napi szinten tiszta ivóvízhez jutnia (pl. Afrikában).

Mikor elutaztam Egyiptomba és Marokkóba azzal kellet szembesülnöm, hogy a csapból folyó vízzel nem mertem nyugodt szívvel megmosni az arcom, mert féltem, hogy a szemembe megy és fertőzést kapok. Ez persze a részemről enyhe túlzás volt, de akkor és ott rádöbbentem, milyen szerencséssek vagyunk mi, magyarok, hogy a tiszta víz számunkra olyan alapvető dolog, mint levegőt venni. Mi a vizet bármire felhasználhatjuk, míg az említett országokban körültekintőbbnek kell lennünk ezt a kérdést illetően.

Fel kellene hívni az emberek figyelmét már gyerekként arra, hogy mekkora kincs birtokosai vagyunk, hogy ezt a kincset meg kell őriznünk. Becsüljük meg, ugyanakkor vigyázzunk az életet adó vizünkre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baratunkatermeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr112365021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása