Barátunk a természet!

Kezedben a bolygó.

Tanácsok az aktív környezetvédelemhez

2017. január 26. 20:27 - barátunkatermészet

Sokat, sokfelé halljuk, hogy vigyázzunk a környezetünkre, ne szemeteljünk, vagy ne tegyük ezt, vagy azt. Sajnos ezeket az intéseket nagyon ritkán vesszük figyelembe. Szerintem a legtöbbünk egyszerűen elengedi a füle mellett. Talán a legnagyobb baj az, hogy az intések helyett arra kellene öszpontosítanunk, hogy mit csináljunk. Sajnos kevés ötletet kapunk, arra, hogyan élhetnénk környezettudatosan a mindennapjainkat. Ha mégis kapunk, csak nagyon nehezen, hosszú idő után válik rutinossá az adott dolog. 

Szeretnék néhány ötletet megosztani Veletek, mik azok az apró trükkök, amelyekkel védhetjük a természetet és adott esetbén még a pénztárcánkat is kíméljük.

  • Saját tapasztalatból tudom, hogy mikor csak gyorsan munka után beugrok a bolta nincs nálam saját szatyor, így mindig kell vennem egyet, mivel kézben nem tudom elcipelni a dolgokat. Ez teljesen felesleges és pazarló viselkedés, ezért az autómba mindig van egy bevásárló kosár, ennek köszönhetően nem kell feleslegesen szatyrot vennem. Egy időben, fiatal lévén óckodtam ettől a megoldástól, de rájöttem, hogy ha az ízlésemnek megfelelő kosarat választok, eltűnik minden aggályom.
  • Ha sütsz a megmaradt olajat öntsd egy befőttes üvegbe, ha megtelt az üveg add le az egyik közeli benzinkúton.
  • Otthon csak azokat az elektromos készülékeket dugd be a konnektorba amelyeket éppen használsz, feleslegesen ne hagyd benne pl. a telefontöltőd.
  • A telefonodat napelemes telefontöltővel is tudod tölteni, így természetes energiát használsz.
  • Ha nehézkes a szelektív hulladékgyűjtés, az épp kiürült petpalackot nyomd össze amennyire tudod, rakd a bejárati ajtó mellé, így mikor indulsz valahová egyszerű egy-egy ilyen palackot kidobni a kijárat felé menet.

Ha nektek is van valami jó ötletetek a témával kapcsolatban, ne tartsátok magatokban!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baratunkatermeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr10012158725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása