Barátunk a természet!

Kezedben a bolygó.

Szemét, szemét, szemét

2016. december 16. 14:15 - barátunkatermészet

A környezetszennyezés egyik legjelentősebb eleme a szemetelés. Sajnos mi, hétköznapi emberek gondatlanok vagyunk, és túl sokat szemetelünk. Egyes emberek számára teljesen természetes eldobni a cigicsikket, vagy egy zacskót, csak azért mert már nincs többé szükségük rá. Sokan nem értik, miért is probléma ez, hiszen ami nem kell az úgyis elrohad, vagy majd valaki összeszedi. A baj csak az, hogy ez nem ilyen egyszerű. A szerves hulladék (pl. almacsutka) persze hamarabb, néhány hét alatt elrohad, de a műanyaggal már más a helyzet. Egyes műanyagoknak akár több száz év is kell, ami lássuk be elég hosszú idő.

A párommal nemrég ellátogattunk a Szelim - barlanghoz, ami Tatabányán található a Turul - emlékmű szomszédságában. Legnagyobb meglepetésemre a barlang lenyűgöző szépségét elhomályosította a rengeteg beledobált szemét. Volt ott sörös és egyéb üdítős doboztól kezdve, a chips-es zacskón át minden. Egyszerűen megbotránkoztató volt látni, hogy egyes emberek mennyire nem tisztelik a bolygónkat. Fájó volt szembesülni azzal, hogy ott, ahol barlangi hiénák, medvék, neandervölgyi emberek maradványát megtalálták, most szeméthalom áll.

Szeretném megérteni és természetesen megváltoztatni a szemetelők világlátását és hozzáállását a környezetükhöz. Mindenkinek meg kellene értenie, hogy ha tönkretesszük a természetet, akkor elpusztítjuk azt, ami miatt a fajunk egyáltalán létezhet. Ha sürgőssen nem változtatunk a viselkedésünkön, akkor azáltal saját és leszármazottaink sírját ássuk meg.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baratunkatermeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr3612052101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása